🚗 Ridicarea maşinilor parcate ilegal în Sectorul 2. Ce paşi trebuie să urmezi pentru a-ţi recupera autovehiculul

Începând din data de 22 iunie 2023, maşinile parcate neregulamentar în stații STB, pe treceri de pietoni sau pe trotuarele din proximitatea școlilor vor fi ridicate și depozitate pe platforma din Aleea Bistricioara, ce are o capacitate de 103 locuri de depozitare mașini. Serviciul de ridicări nu este externalizat, ci este executat de către reprezentanţii Serviciului de ridicări auto aflat în subordinea Administraţiei Domeniului Public Sector 2 (ADPS2), în colaborare cu Poliţia Locală Sector 2. Serviciul de ridicări este non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.   

🚗 Procedura de ridicare şi de recuperare a mașinilor parcate ilegal

Pasul 1: Agenţii Poliției Locale Sector 2 constată că mașina este parcată neregulamentar (poze doveditoare) și întocmesc dispoziția de ridicare.

Pasul 2: Cei de la Serviciul de ridicări auto ADPS2 sigilează mașina (poze doveditoare), o ridică și o duc la platforma de la Aleea Bistricioara.

Pasul 3: Proprietarul mașinii (sau cel care poate dovedi dreptul de administrare) se prezintă la sediul de pe Aleea Bistricioara, plătește taxa, comunică datele persoanei care a parcat mașina neregulamentar și apoi i se predă mașina. Plata se poate face în numerar, prin POS la casierie sau prin transfer bancar. Serviciul de restituire a mașinii este NON-STOP.

Pasul 4: Pe baza comunicării datelor de identificare a șoferului Poliția Locală Sector 2 va emite Procesul Verbal de sancționare.

🚗 Cum obțineți confirmarea că v-a fost ridicată mașina

Contactați  dispeceratul Poliției Locale, apelând următoarele numere de telefon:

🚗 Taxe şi amenzi de plătit

În cazul în care ați parcat neregulamentar în stație STB, pe trecere de pietoni sau în proximitatea școlilor, veți plăti taxe de ridicare, transport și depozitare, dar și amendă. Iată cuantumul acestora:

  1. Pentru vehiculele cu masa maximă autorizată până în 5 tone

Taxa pentru vehiculele cu masa maximă autorizată până în 5 tone e compusă din 200 lei ridicare, 150 lei transport și 150 lei depozitare/zi.

  1. Pentru vehiculele cu masa maximă autorizată peste 5 tone

Taxa pentru vehiculele cu masa maximă autorizată peste 5 tone e compusă din 270 lei ridicare, 200 lei transport și 150 lei depozitare/zi.

Important! Plata taxelor se poate face la casierie cu numerar sau card, dar şi prin transfer bancar, pentru plăţi online, în contul bancar dedicat: XXXX.

  1. Amenda pentru parcare neregulamentară

Amenda, care i se va transmite ulterior conducătorului auto, e reprezentată de 4 puncte de penalizare x 145 lei, în total 580 lei. Aceasta se poate plăti la jumătate din minim (290 lei) în termen de 15 zile de la data emiterii.